Eigen Boeken

Er zijn drie boeken geschreven, allen onder het pseudoniem: Ben Aksman.

Eerste boek Ge-or-Ge.  Dit is het verhaal over een (denkbeeldige) broer, deze is als jongen weggelopen en als zwart schaap van de omgeving en familie feitelijk doodgezwegen.

Het is ontstaan uit het verlangen van zoon Joffrey naar roddelverhalen over de famille gedurende de lange auto-ritten naar de Achterhoek. Bij gebrek aan echte roddels is dus de broer verzonnen en een beetje ingepast in de werkelijke wereld.  Het zal ook geen verbazing wekken dat de naam van de mooiste koe is gebruikt als naam voor zijn vrouw.

Typisch is de eigenschap van broer George is dat hij gedachten kan lezen en  sturen….

Tweede boek is een verzameling limericks, alleen zonder plaatsnamen. We hebben ze lims genoemd omdat er feitelijk iets ontbreekt.  Een selectie van deze limericks en een paar bladzijden typische sporten, uitspraken, spreekwoorden ed zijn toegevoegd.

Derde boek is “Het verbond va nde Gele Roos”. Deels een verbeterde keukenmeidenroman, deels een spionageboek. Er staan ook een stel niet al te betrouwbare adviezen cq filosofieën in. Maar dat stoort niet, integendeel . Door de cryptische kronkels in de teksten leest het ook een tweede keer nog prettig weg, alleen valt dan soms pas het eurootje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>