testplat

Platgereden.

Soms zie je in de berm van de weg een platgereden beest. Deze heeft het niet gehaald en dat is triest.  Dieptriest.banaan

Wat ik me wel vaak afvraag is wie en wat mist hem/haar. Bijvoorbeeld moeder konijn komt onder een auto, dan zijn ook de jonge konijnen zwaar gedupeerd en voor een groot deel ten dode opgeschreven. Alle konijnen hebben in de verhaaltjes altijd jongen en vormen samen een gezellig gezinnetje onder de grond. Ergens zitten nu  de jongen in een intussen koud geworden hol te piepen om moeder die nooit meer komt en vaders heeft geen melk….

banaan
Hoe vaak ligt er geen egel, leven die alleen of hebben ze een gezin of een soort kudde?
Misschien  komen ze  bij elke volle banaanmaan wel op een bepaald punt bij elkaar om tikkertje te spelen. Je weet het niet. Maar in dat geval wachten de anderen vergeefs. Het spel is gespeeld voor die avond.

Wat dachten jullie van al die weggelopen huisdieren die zich door onkunde vergist hebben in de snelheid van een auto en waar het vrouwtje nooit, maar dan ook nooit iets van hoort of ziet. Van zoogdieren is bekend dat ze zich ook aan mensen hechten of aan elkaar.
Dus deze hebben zeker een gevoel en ook mogelijkheid tot verdriet als ze iemand missen  (niets menselijks lijkt ze vreemd, ze kunnen alleen niet liegen….) Tot nog toe ging het vooral over grotere beesten maar wat te denken van die vele kleine beestjes. Een bij bijvoorbeeld , vliegt uit. Haalt stuifmeel op, komt terug en vliegt weer uit. Tegen de avond gaat hij naar zijn vaste stek in de korf. Maar opeens blijft die plek leeg, wat doen die nadere bijen dan. Opschuiven of merken ze het niet eens? Als er per dag niet veel bijen wegblijven dan zou het nog onopgemerkt kunnen blijven. Maar als er veel bijen wegblijven moeten de anderen toch daar iets van merken? Hoe vangen ze dat op, Stichting Correlatie voor bijen zal er wel niet zijn.

Ergens moeten zulke dieren ook gevoel hebben want hoe anders blijven ze zich voortplanten?
Wat dachten jullie van muggen, ze zwermen . Praten ze dan of vormen ze een soort club en missen ze elkaar als je er eentje doorslikt of plat mept?  Aangezien er al ongelooflijk veel muggen een vroege dood zijn gestorven zal het leed voor de anderen wel niet zo groot zijn dat ze van pure ellende hun lotgenoot volgen maar ergens moeten ze toch iets voelen ? Of vieren ze een begrafenis met drank,gezang en dans?

Het leven van een beest of beestje heeft voor mij erg veel wazige kanten want nu hebben we het al gehad over missen maar wat te denken van de doelen die ze nastreven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>