Het verbond van de Gele Roos.

In het begin met zijn tweeën geschreven, om beurten een hoofdstuk. Later is Liz afgehaakt en na een flinke pause is het toch maar uitgetikt  en (met een paar fouten en al) door Free Musketeers uitgegeven.

Het is een verbeterde “Keukenmeidenroman” waarin toch meerdere draden zitten die veelal in simpele detectives of spionageverhalen voorkomen. Een heel stel figuren in het boek hebben een dubbelrol of een dubbele agenda…. De enige die niet liegt of de waarheid een beetje geweld aandoet is de hond, die kwispelt vooral.

 

De schrijfstijl is typisch, met veel dubbele betekenissen die pas bij het herlezen worden opgemerkt. Mensen die van cryptogrammen houden of van woordspelingen kunnen er extra vreugde aan beleven. Een stel wazige stellingen zijn uitermate geschikt om als basis voor een diepzinnig gesprek te dienen en niet meer dan dat….Wereldverbeteraars zullen het te zwak vinden.

De hoofdpersoon keert na een paar stevige studies weer terug in het sociale leven van een kleine stad, dit maakt een stel mensen als het ware wakker en allerlei verwikkelingen komen opeens in een stroomversnelling. Hij heeft wel de leeftijd  en de portemonnee voor een goede huwelijkskandidaat, hijzelf beseft het niet maar de dames inclusief moeders doen dat  wel.  Daarbij heeft hij iets van doen  met een of ander grootscheeps onderzoek   door buitenlanders over wazige geldtransacties. Tijdens de moeilijkheden die hij ondervindt blijkt hij onverwachte vrienden te hebben en komt hij er ook achter wie  zijn echte partner voor het leven is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>